Homeopatia

És un sistema de medicina fundat pel metge alemany Samuel Hahneman. Basat en el principi que “lo similar cura lo similar”, en la pràctica això significa que un medicament capaç de produir efectes quan és pres per un ésser humà sà, és capaç de curar qualsevol malaltia que manifesti efectes similars.

Es té en compte la individualitat de la persona, respectant sempre el procés personal i únic de cadascú, contemplant la història i recorregut de vida d’un com un trajecte que val la pena ser reconegut i conegut pel terapeuta, per tal de poder decidir quina és la millor via de sanació.

És un mètode que no es dirigeix només a eliminar les parts afectades i l’alleujament dels símptomes sinó que procura tractar i restaurar la salut, contemplant des de la part física, a la part mental i emocional, veient a la persona com un tot complet i indissoluble. S’ajuda a la persona a restablir globalment el seu equilibri natural.

L’homeopatia no presenta contraindicacions ni efectes adversos rellevants, per la qual cosa és recomana a tot tipus de pacients, inclús nens, embarassades i persones que prenen varis medicaments.

A qui va dirigit?

És un mètode terapèutic per la prevenció, alleujament o curació de malalties utilitzant medicaments homeopàtics.

L’homeopatia és eficaç per prevenir i tractar tant malalties agudes (grip, tos, diarrea, crisis de migranya, contusions, etc.), com cròniques (al·lèrgies, dermatitis, asma, afeccions reumàtiques, ansietat, etc.), en infeccions de repetició (gola, oïdes, ginecològiques, urinàries…), i inclús en cures pal·liatives (control de símptomes com dolor o estrenyiment i alleujament d’efectes secundaris com les nàusees de la quimioteràpia).