Osteopatia

Considero la Osteopatia com un art en el que participen d’ igual manera, les mans, la raó i el cor. El seu concepte defensa, que el cos és una unitat indivisible en la seva funció. El cos funciona com un tot harmònic i posseeix en ell mateix, els medis per autoregular-se. La homeòstasis és el que en Osteopatia és considera l’adaptació. Així quan estem adaptats i no per això equilibrats, diem que estem en plena salut.

La unitat del cos és manté a través dels tres llaços

  • El mecànic
  • El neurològic
  • El fluhídric

Interdependents, els uns amb els altres.

L’organisme té una capacitat inherent de defensar-se i resistir-se a influències nocives que alteren el seu equilibri.

El símptoma només intenta avisar-nos que alguna cosa en el cos va malament, però la causa pot trobar-se lluny de la regió on és manifesta el símptoma. Per aquest motiu, l’abordatge de l’Osteopatia és de forma holística.

 

El paper del terapeuta consisteix en ajustar una part o el conjunt del sistema, de manera que aquesta força vital  pugui circular i expandir-se a les parts afectades, la resta ho farà la naturalesa.

Així doncs, podem dir que l’objectiu de l’Osteopatia és retirar els obstacles que impedeixen la bona circulació i informació, alleugerir el dolor, restaurar la funció i promoure la salut i el benestar de la persona.

Tot això és durà a terme mitjançant les mans del terapeuta, utilitzarem la teràpia manual i a través de la manipulació del teixit conjuntiu connectarem i unirem totes les parts del cos. Interrelacionant entre sí, tant l’estructura, com la part visceral i contemplant a la vegada la vessant psico-emocional.

  • Osteopatia cranial
  • Osteopatia estructural
  • Osteopatia visceral

L’Osteopàtia va dirigida a tota persona que vulgui cuidar la seva Salut, i sobretot prevenir i mantenir-la.

Eva Sorribes Fernàdez