Tàlia Aguilà

Propietària
Tàlia Aguilà

Infermera col·legiada nº3827

Vaig iniciar els meus estudis d’infermeria l’any 2003. Paral·lelament iniciava els estudis de quiromassatge. En aquells temps somiava en treballar en un hospital com a infermera. Els estudis de massatge eren una curiositat, des de petita feia fregues i caricies i creia que estaria bé fer-ho amb propietat.

Mentre anava cursant els diferents anys de la diplomatura d’infermeria hem feia la idea del valor de la professió, però quan intentaba imaginar-me on m’agradaria treballar no sabia on situar-me.

Vaig acabar la carrera l’any 2006, volia treballar en un hospital viure la infermeria clínica, però tenia curiositat pels tractaments no clínics.

El ventall de les teràpies naturals és molt ampli, així doncs vaig triar un postgrau que es feia a la facultat de sant joan de deu a la universitat de Barcelona. En aquest curs vaig rebre formació en diversos mòduls com ara la reflexología podal i la dietética. Hem vaig enamorar!!! Cada dia que anava a clase descobria una cosa nova, veia com petites coses tenien uns efectes culminats, i cada dia s’ampliava la necessitat de saber més.

Allí vaig coneixer una noia que parlava de la kinesiología, ens explicava com el nostre cos ens informa a partir de la musculatura de les seves necessitats, semblava increíble. Aquesta va ser la meva nova parada, la universitat Ramon LLull a Barcelona on faria dos anys de formació amb ortokinesiologia.

Mentrestant treballava com infermera a l’hospital de Bellvitge, on estaba en contacte amb moltes persones i molts processos vitals. Tot i que a vegades fos contradictori, m’encantava treballar-hi. Aprenia moltissimes coses i podia cuidar a moltes persones.

El segon estiu que hi vaig treballar, per casualiltat hem va tocar estar al departament de salut mental. La primera sensació no va ser gaire agradable però poc a poc vaig anar entenen moltes coses, li vaig agafar el punt i es va convertir en el departament hospitalari on volia treballar.

La curiositat per començar a probar totes les técniques que coneixia i aportar a les persones tots els meus coneixements no parava de crèixer.

Era l’any 2010 quan tornava a Torrefarrera amb molts coneixements i moltes ganes d’aplicar-los.

El meus objectius eren dos, continuar amb la infermeria clínica però a poder ser en un servei concret, la salut mental, i d’altra banda crear l’espai on poder aplicar tots els coneixements per ajudar a millorar la salut de les persones, dos objectius que no van tardar a fer-se realitat.

Paral·lelament a tot això, mentre havia estat estudiant Kinesiologia, vaig començar a picotejar en el món de la medicina tradicional xinesa. Moltes de les tècniques emprades tenien el seu origen en aquesta medicina mil·lenaria. Vaig informar-me molt, però necessitava conèixer més, l’any 2011 iniciava els estudis en bioenergética i acupuntura a la universitat de Barcelona. On durant gairebé quatre anys hem vaig endinsar a una nova cultura que no solament començaria a donar respostes a tot de preguntes sinó que també obriria tot un ventall de noves possibilitats.

L’any 2013 neix Respira, fruit de la curiositat, continuitat i fidelitat de tots aquest anys. Un espai destinat al descans, a l’escolta, al descobriment, al aprenentatge i on podem gaudir del plaer de cuidar-nos.

De vegades he tingut la sensació que tenia dues vides profesionals paral·leles però ja fa temps que vaig descobrir que una part enriqueix i dona força a l’altra. Seria difícil entendre moltes coses dels meus estudis i de la consulta si mai hagués estat a l’hospital i la meva formació m’ajuda cada dia en el meu treball, tan en un hàbit com en l’altre.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn